Denmark

Denmark

Denmark

To learn more about what ESA is doing to get students inspired about human spaceflight, check out www.esa.int/education.

Danish News

 • Building an astronaut core and spacewalk

  Vi har nået niveau 2! og udført opgaverne "Opbygning af en astronauts muskler" og "Rumvandring". Det var sjovt og lidt overfyldt i vores klasseværelse. Det var for koldt i Danmark at udføre opgaverne udenfor.

  Næste uge skal vi arbejde med "Smag i rummet" og fortsætte med at arbejde med opgaver i ESAs Uddannelsessæt. Vi har lige afsluttet LEGO konkurrencen Space Challenge, men vandt ikke. Vores emne handlede om mennesket og robotter i rummet, og hvordan vi kunne bygge baser på månen og måske på Mars i fremtiden. Vi har lært om, hvad der er nødvendigt for at overleve i rummet, biodromer og rumhaver. Næste uge skal vi forsøge at dyrke frø, planter i et lukket system, måle ilt og observere vandets kredsløb.

  We have reached level 2! and done the tasks "Building an astronaut core" and "Do a spacewalk". It was great fun and a bit crowded in our classroom. It was too cold in Denmark to do the tasks outside.

 • Energy, Food and Robotics

  Vi har udført opgaven "Energi til en astronaut" og arbejdet med kostpyramiden og fødevarergrupper. Det var for svært for eleverne at arbejde med næringsdeklarationer. Det venter vi med til senere. Derfor 50 point i stedet for 100.

  Vi har bygget robotarme med LEGO og vi har bygget rumstationer i billedkunst.

  I uge 9 har vi projektuge med LEGO "Space Challenge" og deltager i konkurrencen på Antvorskov Skole i uge 10. Vores emne handler om "Hvordan kan robotter hjælpe mennesker med at udforske rummet?"

  We have done the task "Energy for an astronaut" and worked with the diet pyramid and food groups. It was too difficult for the students to work with nutrition declarations. We'll wait for later. Therefore, 50 points instead of 100.

  We have built robot arms with LEGO and space stations in visual arts.

  Diet Pyramid
 • Mission control and rocket launch

  ESA Education Kit: Vi har lavet en lille tegneserie/film om affyring af en rumraket, og vi har "bygget" en rumraket, som vi affyrede med sugerør.
  Vi skal nu i gang med at bygge en rumstation i billedkunst.

  Mission X opgave: Vi har udført opgaven Mission: Control og testet vores balance. Det var vældig sjovt.

  ESA Education Kit: We have made a cartoon about firing a space rocket, and we have "built" a space rocket and fired it with a straw.
  We are doing the task: Build your own space station in art class.

  Mission X task: We have completed the mission Mission: Control and tested our balance. It was great fun.

 • Antvorskov Skole, 4.B

  Line up in space height

  Så er vi startet på Mission X opgaverne i natur/teknologi. Vi laver dem parallelt med opgaver i den flotte mappe fra ESA "Education Kit - International Space Station". Rigtig spændende materiale.

  Vi er stolte af vores danske astronaut, Andreas Mogensen, og finder hans arbejde meget inspirerende.

  We have now started on Mission X tasks in the subject "Science". We are doing them in parallel with tasks in the great ESA "Education Kit - International Space Station". All very exciting.

  We are proud of our Danish Astronaut, Andreas Mogensen, and find his work very inspiring.

  Speed of light task
 • Andreas Mogensen på besøg i Naturvidenskabernes Hus

  Mere end 150 elever fra Gudenådalens Friskole, Randers Realskole og Stoholm Skole var i går på besøg i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro. Her fik de besøg af den danske astronaut Andreas Mogensen, der sammen med eleverne gennemførte et astro-stjerneløb.