オランダ

オランダ

オランダ

人類宇宙飛行に対する生徒たちの関心を高めるためのFFG(オーストリア研究促進庁)とそのパートナーの取り組みについては、次のサイトをご覧ください。http://www.spaceoffice.nl/

人類宇宙飛行に対する生徒たちの関心を高めるためのESA(欧州宇宙機構)の取り組みについては、次のサイトをご覧ください。www.esa.int/spaceflight/education

Nederland News

 • Afsluiting Missie X

  Vandaag hebben wij Missie X afgesloten. We hebben het veel over ruimtevaart gehad en hebben alles wat we geleerd hebben nog eens besproken. Ook hebben we de leukste fitness opdrachten nog een keer gedaan en vergeleken met onze resultaten aan het begin van Missie X. En weet je wat het leuke is.... trainen helpt echt om fit te worden! We hebben echt een betere conditie gekregen door al die oefeningen. Super gaaf!

  Ons laatste filmpje volgt snel.

 • Proeven

  We begonnen de ochtend vanochtend op een wel heel bijzondere manier. We kregen les over eten in de ruimte. De juf liet ons dingen proeven op de gewone manier (wel met ogen dicht) en ook met onze neus dicht. Dat lijkt mij ook vervelend in de ruimte dat je veel minder smaak hebt. Ik vond het nu al lastig!

 • plas, plas en hydratie

  Gister hebben we van alles geleerd over plas, de kleur van plas en over waarom je water nodig hebt voor je lichaam. We hadden 4 bekertjes met verschillende kleuren (nep)plas en we hebben onze plas-logboeken bekeken. Iedereen moest gelijk weer naar de wc. Er werd dan ook veel gelachen maar we hebben ook veel geleerd.

  Groetjes, Sydney.

 • Vergelijken en plannen

  De afgelopen twee dagen hebben we nagedacht over het menu van een astronaut, wat staat erop en is dat voedzaam genoeg? Daarnaast hebben we verschillende soorten etenswaren met elkaar vergeleken; tortilla's, bladerdeeg en fruitrepen. De informatie van deze producten hebben we in een staafgrafiek geordend. Morgen sluiten we MissieX af met een heuse marathon!

 • The Balancing Act

  We performed the mission control activity focussing on the throwing and catching techniques while standing on one foot.
  Many of us wibbled a lot making it hard to stand on one foot for 60 seconds. The second round was a lot better.
  Throwing the ball was a lot easier than catching it.
  Using a tennis ball was even harder, we then tried to use the handball and it worked better for us.