Nederland

Nederland

Nederland

To learn more about what NSO and their partners are doing to get students inspired about human spaceflight, check out http://www.spaceoffice.nl/ and http://www.space-expo.nl/.

Hvis du vil vite mer om hva ESA gjør for å få studenter inspirert om bemannet romfart, kan du se på www.esa.int/spaceflight/education.

If you are interested in joining Team Netherlands please contact.

Nederland News

 • Sterke botten

  We hebben een proefje gedaan waarbij we hebben gekeken hoe sterk botten zijn en echt verbaast hoe sterk die zijn!!!
  We kregen 4 kartonnen papiertjes die we moesten oprollen en ons eerste bot was maar 1 opgerold papiertje het 2de bot 2 papiertjes en het 3de bot was 1 papiertje met kranten erin. En toen moesten we er rekenboeken op leggen en kijken hoeveel hij kon dragen.

  Anna en Josephine

 • Stok-o-nauten springen en leren over botten

  Vandaag veel geleerd over stevige botstructuren. Super grappig. Sommige bouwwerken van ons stortten direct in en anderen waren heel stevig en hielden het veel langer vol. Bij 1 bouwwerk was balans meer het probleem dan stevigheid. Ook hebben we geleerd hoe de binnenkant van een bot eruit ziet en hoe stevig ook een klein botje kan zijn.

  Verder hebben we gesprongen. We deden een springtraining met touwen. Onze botsterkte is vast verbeterd en wat helemaal zeker is is dat onze harten heel hard geklopt hebben! Dat gebeurde ook bij onze circuit training. In hoog tempo moesten we meerdere opdrachten achter elkaar doen. Af en toe best vermoeiend maar het was zeker een leuke trainingsdag.

  Groetjes van 2 Stok-o-nauten.

 • Stok-o-nauten week 1

  De eerste week missie X zit erop. We hebben veel gedaan en geleerd. Kijk maar!

 • Somersaults Training

  Training like an Astronaut kicked off today with our team performing the Space Roll-n-roll activity.
  We started with reading instructions followed by a demonstration and then we were ready to start.
  This was a lot of fun!

 • Wij zijn begonnen!

  Maandag 12 maart 2018

  Vandaag hebben we getraind als American footballspeler.
  Eerst gaf de juf ons een korte uitleg over de overeenkomsten tussen astronauten en footballspelers. Daarbij werd bijvoorbeeld deze overeenkomst genoemd: astronauten moeten flink bijkomen van hun ruimtereis en footballspelers van hun wedstrijd.
  Nadat de juf die overeenkomsten had uitgelegd, vertelde ze ons wat we zouden gaan doen. Ze leerde ons een paar commando's, om daarna naar het voetbalveld met ons te gaan om deze te oefenen. Dan zei ze bijvoorbeeld 'Balance!' En dan moesten we allemaal op een been gaan staan.
  Toen we het eenmaal onder de knie hadden, gingen we rennen over de halve breedte van het voetbalveld. Een van mijn tijden was 7.83 seconden.
  Groetjes Mus