Finland

Finland

Finland

To learn more about what ESA is doing to get students inspired about human spaceflight, check out www.esa.int/education.

Finland News

 • 6As Rymdprojekt

 • 6As Rymdprojekt

 • 6As RYMDPROJEKT

  En del av våra rymdböcker

  Nu har vi i 6A i Normens skola under tre veckor arbetat med rymden på olika sätt.
  Vi startade med att lista vad vi ville veta mera om.
  Sedan började vi skriva vår egen faktabok om rymden.
  Under 2 veckor sökte vi fakta, skrev, ritade, undersökte, tränade, experimenterade och testade vi olika föremål och vår egen kropp.
  I onsdags höll vi "Rymdäventyr" för 49 elever i åk 2.
  Vi berättade om rymden och några vetenskapsmän.Sedan visade vi olika experiment om lufttryck, gravitation, kroppars rörelse och tvåorna fick pröva på, sedan tränade vi som astronauter. Tvåorna frågade och vi kunde svara. Det var roligt!
  Våra rymdböcker är vi mycket nöjda med.

 • Är du redo för Mission X 2017?

  Är dina elever i årskurs 3-6 redo för en ny utmaning? Skynda dig att anmäla din klass genom att skicka e-post till ann-catherine.henriksson@skolresurs.fi Meddela samtidigt skolans namn, klass, antal elever samt lärarens namn, e-postadress och telefonnummer.

  Mission X startar 16 januari 2017 och pågår till den 27 april. Utmaningen fokuserar på träning, kost och naturvetenskap. Materialet fungerar som ett utmärkt stöd för ett ämnesövergripande temaområde inom läroämnet omgivningslära. Uppdragen som ingår är utvecklade i samarbete mellan NASA och ESA och utgår från den träning som astronauter utför. Eleverna får kunskap om bland annat hur kroppen fungerar på jorden och vilka behov astronauterna har ute i världsrymden.

 • Träna som en astronaut

  Vi bjöd in åk 2 i Skogsparkens skola att träna som astronauter. De var 38 elever som i 7 stationer fick träna muskelstyrka, snabbhet, koordination och koncentration. De tyckte att det var roligt.